Saturday, December 8, 2007

kahden viikon loma

Joulupöydän herkulliset antimet
Daniel, Niko ja Justin ruokajonossa
Hilu, minä ja Sanna , vatsa täynnä suomalaista ruokaa:)


Heissan!

Ihana kahden viikon loma on alkanut! En tiedä mikä siinä on, mutta aina loman lähestyessä mulle iskee semmonen loppuväsymys... Ehkä kroppa alkaa valmistautuun lomaan ja stressikuorma alkaa purkautuun. Viikko tuntu tavallista pidemmältä, mutta perjantai tuli kuin tulikin ja nyt voi tuulettaa! Ihanaa nää pienet hengähdystauot töistä!

Joulu lähestyy Australiassakin, vaikka sään puolesta sitä ei ikinä arvaisi. Viime jouluna lämpöaalto teki joulutunnelman virittämisen hieman vaikeaksi. Nyt mulla on yhden vuoden kokemukset takana ja joulu keskellä kesää ei tunnukaan niin pähkähullulta. Vielä ei ole jouluaurinkoa pahemmin näkynyt. Vettä on satanut viimeset kaksi viikkoa... Kuulemma sateisin joulukuu 37 vuoteen... Mut sade on hyvä . Sydney tarvitsee vettä!

Koti-ikävä uhkaa iskee joulun aikoihin pahimmillaan. Asiaan ei auttanut se, että juttelin skypellä kotiin viime viikonloppuna ja Eric näytti koneen kameralla kuinka ulkona sato lunta... Mutta eipä Suomessa näyttänyt kovin paksua lumikerrosta olevan...
Jotta koti-ikävä ei iskisi liian paljon, menin eilen suomalaiseen pikkujoulujuhliin. Sydneyssä on suomiseura joka on toiminnassaan tosi aktiivinen. Seura järjestää joka kuukausi nuorille suomalaisille `youngfinns iltaman, aina jossain ravintolassa/pubissa ympäri Sydneyjä. Eli joka kuukauden ensimmäisenä torstaina minut löytää sieltä. Muutama hyvä kaveri on sieltä löytynyt.

Eilen oli tosiaankin pikkujoulujen vuoro. Suomiseura oli väsännyt kaikki perinteiset suomalaiset herkut, laatikot, kinkut, lohet, karjalanpiirakat, pullat, ruisleivät... Vatsa on edelleenkin kipeenä, kun kaikkia lajikkeita piti maistaa! Ohjelmassa oli myös suomalaista joulumusiikkia ja siinä hyräiltiin joulupukkilaulujen mukaan:) Ilta oli loistava, paljon hymyileviä kasvoja, uusia sekä ennestään tuttuja kasvoja. Tästä se joulutunnelma alkaa!

Ensi viikolla lähden Townsvilleen kolmen päivän sukellusreissulle! Kirjottelen siitä sitten tarkemmin. En malta odottaa!!!! Hauskaa joulun odotusta kaikille!

No comments: