Wednesday, January 2, 2013

Tervetuloa 2013






Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille! Mikä olisi parempi tapa hyvästellä 2012 ja toivottaa 2013 tervetulleeksi kuin oman perheen kesken koti- Suomessa!


 En ole saanut kokea valkoista joulua seitsemään vuoteen. Joulu  ei tunnu joululta yli 30 asteen lämpötilassa keskellä kesää vaikka mitä yrittäis!
Joku kyllä kuuli meidän toivomukset sään suhteen, kun lunta ja pakkasta oli molempia reilusti Suomeen saavuttaessa. Maisemat olivat kuin postikortista. Vasta viimeisenä viikkona sää lauhtui ja oli sateista. Emme voineet asiasta valittaa kun edelliset viikot olivat olleet niin mahtavia!

Joulun viettomme oli hieman meluista mutta ikimuistoinen. Olimme 10 hengen porukalla muutaman päivän Kurun kodissamme. Perhe on kasvanut niin paljon sitten viime kerrasta kun vietimme joulua yhdessä! Tämä oli myös Levin ensimäinen joulu. Eihän Levi vielä ymmärtänyt lahjapakettien avaamisesta paljoa tai joulupukin odottamisesta. Luulen että vasta tulevat joulut alkavat olemaan hänelle merkitykselliset. Uusilla leluilla kuitenkin kelpasi leikkiä seuraavana päivänä. Levi oppi Suomen reissun aikana ryömimään ja nousemaan seisomaan tukea vasten! Nyt sitä pitää päästä seisomaan koko ajan!

                                                                    kukas tuo tyyppi on?

Saimme viettää viisi viikkoa Suomessa. Se antoi tarpeeksi aikaa nähdä kaikki ystävät ja viettää perheen kanssa laatuaikaa. Jerry saapui pari viikkoa meidän jälkeen Kuruun. Hän on viimeksi lapsuudessaan saanut nauttia lumisista maisemista, joten hän oli myös säästä innoissaan. Olemme Jerryn kanssa yrittäneet ottaa kaiken talvesta irti; olemme käyneet mm. luistelemassa ja hiihtämässä useamman kerran. Jerry kävi jopa avantouintia kokeilemassa ystävänsä Sampan kanssa! Rohkea mies!
                                                              Annan luona Heinolassa.

                                                  Luistelemassa kummitytön Veeran kanssa
                                                    Ja taas on aika sanoa heipat ainakin vuodeksi...

Palaan takaisin töihin parin viikon päästä! Vaikea uskoa että vuosi on jo kulunut! Varsinkin Euroopan matka nopeutti loppuvuoden kulkua hurjasti! Odotan töihin paluuta ihan hyvillä mielin, vaikka täytyy myöntää että asia hieman jännittää… Onneksi minun ei tarvitse palata täysipäiväsesti töihin vaan aloitan 2- 3 vuorolla viikossa. Levi aloittaa siis pian päiväkodin, mikä varmaan tulee olemaan pieni shokki hänelle! Uskon asian olevan kuitenkin myöteinen, kun hän pääsee muiden lasten kanssa vuorovaikutukseen. Ja olenhan sitten kuitenkin kotona suurimman osan viikosta.

 Vuodenvaihde tuo aina hyvän tilaisuuden miettiä kulunutta vuotta ja kaikkea tapahtunutta ja miettiä mitä haluaa seuraavalta vuodelta ja mitä tavoitetta asetaa itselleen. Muun muassa näistä asioista olen kiitollinen kuluneest vuodesta:

-       Matka Suomeen ja Ranskaan. Meidän töistä on tosi vaikea saada joulu ja uusivuosi vapaaksi, joten otin tilaisuudesta vaarista  ja käytin osan äityislomastani reissaamiseen.
-       Äidiksi tuleminen. Sanat eivät riitä kuvailemaan miten elämäni on muuttunut Levin myötä.  Vaikka uhrauksia on jouduttu tekeen mm yöunien suhteen, se on kaikki ollut sen arvoista.
-       Äityisloma. Paussi töistä on ollut tervetullut. Ihanaa kun olen saanut olla Levin kanssa ensimmäisen vuoden kotona ja seurata pikkumiehen  kehitystä.
-       Kaikki uudet ystävät. Äityis on tuonut elämääni uusia ystäviä. Muun muassa kirkkomme ja äiti- lapsiryhmä on auttanut luomaan uusia ystävyyssuhteita.

No comments: